Vestel'den Akıllı Telefon Müjdesi !

21 Mart 2013 Perşembe
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, akıllı telefon alanında birkaç ay içinde ilk örnekleri tanıtıp en geç yıl sonunda üretime başlayacaklarını söyledi.



Akıllı Tahtada Sınıfı Geçtik!


Vestel’in 2013 yılında 100 milyon euro yatırım planladığını ifade eden Erdoğan, “Akıllı telefon yoğun olarak çalıştığımız bir proje. İlk olarak FATİH projesi kapsamında akıllı tahtayı teslim ettik. Buradaki teknolojilere bakıldığında dijital teknolojilerin ortak paydası sizi doğal olarak akıllı telefonlara götürüyor” dedi.


Akıllı telefonların prototiplerinin hazırlandığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti: “Birkaç ay içerisinde Vestel, ilk akıllı telefon örneklerini tanıtacak. Sanırım en geç bu yıl sonuna doğru üretime başlarız. Söz konusu proje ile ilgili olarak cep telefonu operatörleri ile görüşme halindeyiz ve çeşitli işbirliği planları oluşturuyoruz.“


Vestel Şirketler Grubu, 2012′de 2.9 milyar dolar olarak gerçekleşen ihracatını bu yıl 3.1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Yapılan açıklamaya göre grubun ürün bazında ihracatı ise 15 milyon adedi aştı.


500 MARKAYA ÜRETİM

Turan Erdoğan, “Bugün tüm dünyada 500′ün üzerinde markaya üretimyapıyoruz. Son olarak Bhutan ve Brunei Krallığı’nı da Vestel’in dağıtımağına ekleyerek ihracat haritamızı 140 ülkeye çıkardık. Hedefimiz 2013sonunda 3.1 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşmak” diye konuştu.

NATIONAL GEOGRAPHIC’TEN VESTEL BELGESELİ

National Geographic Channel’ın dünyaca ünlü markalara yer verdiği ‘MegaFabrikalar’ belgesel serisine Vestel’in Manisa’daki Vestel City tesisleri de eklendi. Vestel Belgeseli 24 Mart’ta tüm dünyada yayınlanacak. Turan Erdoğan, “Avrupa’nın tek lokasyondaki en büyük fabrikası Vestel City’de ürettiğimiz cihazları 14 bin çalışanımızla 140 ülkeye ihraç ediyoruz. Yıllık 30 milyon üretim kapasitemiz var. Bu gücümüz National Geographic’in de dikkatinden kaçmadı. Bu efsanevi belsesel serisine Türkiye’den giren ilk Türk markası olmak ülkemiz ve bizim için gurur verici” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder